Enzimi
Interesantne činjenice
Enzimi su sredstva za čišćenje biološkog porekla sa specijalizovanim dejstvom na određene vrste mrlja. Postoje različite vrste enzima, od kojih je svaki specijalizovan za uklanjanje određenih mrlja i nečistoća (mast, skrob, protein...). Svaki enzim koji se nalazi u Persil formulama deluje kao katalizator i aktivira se više puta tokom ciklusa pranja da bi se u potpunosti uklonile sve čestice nečistoće. Čak i pri niskim temperaturama. Bez obzira na njihovu koncentraciju, enzimi moraju biti navedeni na pakovanju u skladu s EU Uredbom o deterdžentima.
Više informacija o Persil enzimima
Glavni enzimi koji se koriste u Persil formulama su proteaze, amilaze i celulaze:
Proteaze
Uklanjanju nečistoće koje se zasnivaju na proteinima kao što su jaja, krv i mleko
Amilaze
Uklanjaju mrlje koje se zasnivaju na šećerima i skrobu kao što su testenina, krompir, pirinač i žitarice
Celulaze
Poravnavaju tekstil i obezbeđuju održavanje boja, beline i sprečavaju habanje tkanine
Kako koristimo enzime?
Persil neumoljivo razvija najsavremenije enzime koji će ići ukorak sa navikama društva koje se menjaju i efektivno uklanjati najnovije vrste mrlja. Enzimi koji deluju na niskim temperaturama dodatno pomažu u uklanjanju mrlja na niskim temperaturama od samo 20 ili 30 °C.